tiistai 3. tammikuuta 2012

TERAPIAA KERRAKSEEN

Kirjoitan blogiani uudenvuodenpäivänä 2012. Viime opiskelujaksosta on jo kotvanen, mutta parempi myöhään. Otsikoin tämän kerran kirjoitukseni terapiahenkisesti – ja sitä tämä jakso todella olikin. Saimme siis terapiaa kerrakseen ja ainakin itse olin myös terapian tarpeessa.

Ravintoterapiaa

Jaksomme alkoi ravinto-opilla, jota saimme ravitsemusterapeutti Marja Ruutilta. Tällä kertaa aiheena oli ravinnon merkitys terveysongelmien ehkäisyssä ja synnyssä. Ravintohoito pitää sisällään ruuan, lisäravinteet ja kehon puhdistumisen. Kävimme läpi immuunipuolustusta, tulehduskierteiden luonnonmukaista hoitoa, kasvainten hoitoa, metabolista oireyhtymää, kakkostyypin diabeteshoitoa, aivoravintoa, allergioita, reumasairauksien hoitoa, ruuansulatuskanavan ongelmia jne. Mahdollisimman luonnonmukainen ja puhdas ruoka on rohtoa, se pitää jälleen kerran todeta.

Ayurvedaa



Ravintoterapiasta siirryimme Ayurvedaan, joka on Intiassa virallinen lääketieteen muoto yhdessä länsimaisen lääketieteen ja homeopatian kanssa. Ayurvedasta saimme Anitta Korpelalta tuhdin tietopaketin aina historiasta ja filosofiasta lähtien. Kokeilimme käytännössä pää- ja kasvohoidon tekemistä; erittäin hienosyistä yrttiöljyhoitoa, jossa tasapainotetaan doshaa eli epätasapainoa. Täytyy todeta, että moni meistä lähestyi nirvanaa tämän intialaisen päähieronnan aikana. Minä ainakin. Osa meistä myös nukahti.

Aroma- ja vyöhyketerapiaa

Ayurvedan lisäksi tutustuimme aromaterapiaan, jota harjoittelimme ylävartalon hieronnan kautta. Mutta ei kahta ilman kolmatta terapiaa ja tällä kertaa se oli vyöhyketerapia. Tästä saimme tietoa refleksologi Marja Jokelan pitämästä alustuksesta ja käytännön harjoituksesta. On yllättävää, että jalkapohjasta löytyy koko kehomme – niin anatomia kuin fysiologiakin. Ja joskus on hyvä tutkia jalkapohjien ”tilaa”, se kertoo siis kehon kunnosta muutenkin. Mm. kovettuma isovarpaan sivulla kertoo, että ongelmaa on niskan ja kallonpohjan alueella.

Hyvää tekevää uutta vuotta 2012

Päätin, että en tee mitään erityistä uudenvuodenlupausta vaan jatkan samaa rataa. Pyrin valitsemaan mahdollisimman luonnonmukaista, oli sitten kyse ruuasta tai kosmetiikasta. Meillä on perimän, teollisesti käsitellyn ravinnon, lääkkeiden ja lisäaineiden, stressin ym. tuomia heikkoja kohtia kehossamme, joista on ”ulkopuolisten hyökkääjien” helppo päästä sisään. Vahvistamalla ja puhdistamalla kehoa voimme kuitenkin vaikuttaa ja ennaltaehkäistä hyökkäyksiä. Myös kohtuullisuus ja yksinkertaisuus vahvistavat, samoin elämänilo, rentoutuminen ja liikunta. Mitä jos uusi vuosi kohdallasi alkaisikin laihdutuskuurin sijasta kokonaisvaltaisemmalla muutoksella? Suosittelen yli vuoden mittaisella omalla kokemuksella ja olen mielelläni apuna, jos tälle tielle haluat lähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti