lauantai 5. lokakuuta 2013

JA TAAS MENNÄÄN - NYT RAKENNETAAN YRTTIHOITOLAA

On kulunut vuosi siitä, kun valmistuin fytoterapeutiksi eli kasvilääkintään erikoistuneeksi luontaishoitajaksi. Olen pitänyt hiljaiseloa blogikirjoittelussa, mutta nyt kun alkaa taas tapahtua, niin on kirjoitettavaakin. Ennen uuden projektin esittelyä lyhyt katsaus menneeseen.
Viime syksyn ja kevään tein luennointikeikkoja ja aiheina olivat mm. kasvit naisten hoidossa, yrteillä puhdistuminen ja Cam- eli täydentävät hoidot. Aloitin kasvilääkinnän uutiskirjeen tekemisen ja tätä aion myös nyt syksyllä jatkaa. Kesä menikin sitten Tarinayrttitarhan vieraille yrttitarinoita kertoessa. Olin myös mukana ensimmäistä kertaa valtakunnallisessa Avoimet puutarhat tapahtumassa ja päivän aikana reilut 70 henkilöä kävi tutustumassa yrttitarhaan. Yrttiviljelyn puolella basilika tuotti kivasti satoa ja niinpä kotimaista basilikapestoa saatiin tehdyksi.
Sadonkorjuu päättyi syyskuun puolessa välissä ja hetken nollauksen jälkeen alkoikin sitten uusi projekti. Projekti, joka sopii hyvin blogini otsikkoon. Olen ottanut askeleen kohti hoitomaailmaa, ja nyt on oma yrttihoitola rakenteilla. Minulta on kysytty, että mitä ne yrttihoidot oikein tarkoittavat. Tärkein elementti hoidoissa on kasvi/yrtti itsessään ja sen käyttäminen niin sisäisesti kuin ulkoisesti. Yrttihoitojen kirjo näkyy hyvin aikaisemmissa blogikirjoituksissa – se on todella laajaa. Terveyden ylläpitäminen, ennaltaehkäisy sekä itsehoitoon kannustaminen ovat kaiken lähtökohtana. Laitan tähän muutamia kuvia hoitolaprojektista, jossa näin lokakuussa ollaan nyt siinä, että ylimääräinen on purettu ja lattioita laitetaan. Yrttihoitolan värimaailma, sisustus ja nimi ovat vielä auki, mutta vielä on aikaa näitä pohtia. Nimiehdotuksia otetaan vastaan!
Fytoterapeutit ovat nyt järjestäytyneet ja olen mukana uuden yhdistyksen hallituksessa. Yhdistys perustettiin 21.9.2013 Frantsilassa. Samaan aikaan pidettiin fytoterapeuttien täydennyskoulutuspäivät. Päivien aikana opiskelimme hierontaa ja akupainantaa sekä homeopatiaa kotiensiapuna. Kuulimme myös Heta Haaviston esityksen kansanlääkintäkorteista ja suomalaisen kasvilääkintäperinteen tutkimuksesta. Tutkimusta tarvitaan, sillä tällä alalla perinnetieto ja tutkimus kulkevat rintarinnan.
Yrtit ovat olleet ”juttuni” jo 16 vuoden ajan. Ja ovat näköjään edelleenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti