tiistai 7. syyskuuta 2010

MUUTOKSEN POLULLA

Tervetuloa seuraamaan matkaani viljelijästä yrttiterapeutiksi. Matkani on vasta alkumetreillä, mutta menossa ollaan ja suuntakin tuntuu oikealta.

Lyhyesti jotain itsestäni. Olen vuodesta 1997 puuhastellut yrttien viljelyn kanssa ja vuonna 2003 tehtiin virallisesti sukupolvenvaihdos. Minulla on matkailukohde, Tarinayrttitarha, jossa välitän yrtteihin liittyviä entisajan oivalluksia tähän päivään. Tarinayrttitarha täyttää ensi vuonna 10 vuotta. Tällä hetkellä tilan tuotevalikoimaan kuuluvat tuoreyrtit, kuivatut yrtit, erikoiskasvien taimet, kotimainen pesto, maustesekoitukset ja yrttikortit.

Olen Kristiina Harjun Aarrekartta-kouluttaja ja aina silloin tällöin haen suuntaa omille toimilleni unelmatyöskentelyn kautta. Nyt on aika uuden ja huomattuani Frantsilan koulutuskeskuksessa alkavan fytoterapiakoulutuksen olin tilanteessa, että muutoksen mahdollisuus ja oma valmiuteni muutokseen kohtasivat.

Omalla kohdallani haasteena koen terveydenhuollon peruskoulutuksen puuttumisen, mutta kun kerran tälle tielle on lähdetty, niin aion sen hankkia. Mutta mistä, siinä onkin Turun suunnalla etsimistä, kaikki on tämän suhteen vielä avoinna. Intoa ja motivaatiota kyllä olisi.

Ensimmäiset kolme lähipäivää ovat takana ja sen voin jo nyt todeta, että yrteistä kasveina kyllä tiedän, mutta hoitopuoli on totaalisen uutta. Teemme parittain hoitoja ja toden totta yrttien vaikutuksen huomasin jo heti. Monenlaista tunnetta ja olotilaa hoitojen aikana tuli esille, stressi laukesi ja olin lähellä nirvanaa. Jopa niin lähellä, että meinasin pudota hoitopallilta savijalkakylpyyn. No hiukset siinä olisivat samalla savihoitoa saaneet. Tämän jakson teemana oli puhdistavat, vahvistavat ja immuniteettia nostavat yrtit. Tuttuja luonnonkasveja, joita nyt sitten vaan keräämään ja hoitoja tekemään myös kotona. Hoitoja enemmän minua kiinnostaa ruokavalioon liittyvät mahdollisuudet ja myös upea kouluttajamme Virpi Raipala-Cormier korosti useaan otteeseen Hippokrateksen lausumaa "ruoka olkoon rohtomme".

Tarinayrttitarhssa oli tänä vuonna teemana "Yrtit kemisteinä", millä kunnioitin Mynämäellä vietettävän kemisti Johan Gadolinin 250 juhlavuotta. Perehdyin kasvien vaikuteaineisiin ja siten kasvikemiaan. Nyt fytoterapiakoulutuksessa tulee esiin kasvin kokonaisvaikutus ja vaikutukset elimistöön.
Flunssa jäi Frantsilaan ja samoin puolet ryhmästämme. Meitä opiskelijoita oli yli 40, joten meidät jaettiin kahteen ryhmään. Saas nähdä, ketkä jatkavat kanssani. Olen valinnut "kotitehtäväksi" kolme kasvia, joihin perehdyn tarkemmin, ne ovat siankärsämö, nokkonen ja kehäkukka. Yrttitarinoiden kautta jo tiedän, että siankärsämö on todellinen tuhattaituri, nokkonen rohkeuden symboli ja kehäkukka ikuisen rakkauden vertauskuva. Ensimmäinen jakso kasviruokineen, hoitoineen, tietoineen ja innostavine ilmapiireineen sai elimistöni toimimaan monella tavoin eri lailla kuin ennen. Jotain mukavaa minulle on tapahtumassa.   http://www.mynamaki.fi/yritykset/tarinayrttitarha

2 kommenttia:

  1. Mahtavaa!
    Jään mielenkiinnolla seuraamaan muutoksen polkuasi ja annappa meille lukijoille terveysvinkkejä polkusi varrelta:)

    VastaaPoista
  2. Onnistunut aloitus opiskelulle...aika mahtavalta kuulosti ja juuri tuon suuntaisia tuntemuksia opiskelulla pitäisikin olla...omat tuntemukset ovat täysin toisia...ei ole tämä opiskelu mun juttu...mitenkäs olis tuon aarrekartan tekeminen...mitä siitä veloitat...uusi suunta olis nyt löydettävä...ajatuksia on mut...tarvitsis vähän apua ...uskon ja rohkeuden puute muuttaa suunta.

    VastaaPoista